19 d’agost, 2007

En defensa pròpia

Tenim a la memòria el Katrina o el tsunami d’Indonesia, i abans de recuperar-nos, el terratrèmol del Perú causa la desolació i la misèria; casi a un temps el tifó Sepat obliga a evacuar vora un milió de xinesos i sembra el caos; a Texas el tornado Erin, fa pocs dies, escombrava aquest estat USA; al Carib l'huracà Dean augmenta de força i comença a arrasar els llocs per on passa.

Fa un parell de setmanes l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), feia públic una recopilació de fenòmens climàtics mes extrems, que al temps era la previsió del que ocorreria aquest 2007: Onades de calor, tronades destructives i huracans cada vegada més freqüents. La causa el calentament global, un fenomen que du tan canvis atmosfèrics com d’humitat.

Sempre han hagut tifons i huracans, però segons els experts cada vegada la temporada comença abans i són més virulents. Abans en tenien prou amb les lletres de l’abecedari, ara els hi fan falta lletres. Els humans hem canviat el planeta, i el planeta es defensa virulentament. Vivim submergits en el consum, i estem acabant amb el planeta tal com l'hem conegut. La Terra no desapareixerà, ella és transformarà i seguirà el seu camí a traves del temps, som els humans qui hem de canviar o pagar les conseqüències.