08 d’agost, 2007

Cornut i pagar el beure...

Els senyors de negre, atrinxerats a la Conferència Episcopal Espanyola, no paren de marejar la perdiu. Darrerament no en tenen prou en encarregar-se de les qüestions de l’Esperit Sant, sinó que ara han decidit ocupar-se també de altres qüestions terrenals.

A part de les polèmiques amb els divorcis, matrimonis de persones del mateix sexe, i l’ensenyament de l’assignatura de religió, entre altres, amb que ens tenen acostumats. Van donar un salt qualitatiu i ens van sorprendre amb la defensa aferrissada de la indisoluble unitat de la pàtria, cosa que fa dubtar si qui parlava era un cardenal o un general carca retirat. Ara l’afable i neutral cardenal Rouco, s’ha transmutat en un expert constitucionalista i ha declarat que la nova assignatura Educació per a la ciutadania, es inconstitucional.

El PP, s’hauria de replantejar la seva agenda, no els hi fan falta, Rajoy, Acebes ni Zaplana, tots tres poden anar-se’n de vacances tranquil·lament. Rouco, Cañizares i els nois de la COPE ja els hi fan la feina, els guarden la paradeta, a molt bon preu i cobrant de les arques públiques, via Concordat.

Ara que als de la Conferència episcopal els hi ha agafat la venada constitucionalista, seria hora de revisar el ranci, i al temps, esplèndid Concordat entre l’Estat i la Santa Seu, que precisament és un text pre-constitucional, i adequar-lo als nous temps. Un Estat laic, on els ciutadans del carrer estan cada vegada més lluny dels postulats de la jerarquia eclesiàstica, i no ho dic basant-me en cap estadística, sinó en la constatació del nombre d’usuaris als serveis que oficien en els seus llocs de culte, un Estat laic, dic, precisa d’un nou marc de relació amb l’Església catòlica, on quedi perfectament establert quin és el paper de cadascú, i sobre tot, reduir els privilegis fiscals que fins ara han gaudit a costelles dels contribuents. Com diu la dita castellana: Que cada palo aguante su vela. O el que és el mateix: Qui vulgui futbol que pagui l’entrada.