09 d’agost, 2007

El robo de l'euro

Per saber que el foc és calent i la neu es freda, no necessitem termòmetre, ho sabem i prou.
Com sabíem que amb el canvi de la pesseta a l’euro ens deixaríem la pell. Tots els portaveus de la política i la economia, repetien que res, que no hi havia problema, inclòs la UE amb els seus fabulosos estudis, que ens costen als ciutadans europeus un colló i part de l’altre, van afirmar que la desviació de l’IPC per l’entrada de l’euro, oscil·laria entre el 0,12 i el 0,29 per any.... I es van quedar tan amples i aplaudint-se a ells mateixos.

Ha passat el temps, i els resultats són evidents, de 0.12/0,29 res de res, ara s’adonen que els preus a l’hostaleria l’increment en estos anys de l’euro ha estat d’un 40 %. Natros ja fa temps que ho sabíem, i no solament amb l’hostaleria.
L’Euro va ser el robo del segle per als ciutadans, que trepitgem dia a dia el carrer, i fem virgueries per omplir el cistell i que els nostres contes estiguin sense números vermells. Per si fóra poc, ara han constatat que la renta dels europeus recula i sobre tot la d’alemanys i espanyols.
Sempre les bones noticies les amollen en plenes vacances, per què serà?

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

És indignant. Jo també vaig fer un comentari semblan quan vaig sentir la notícia. M'agradaia saber quant ha degut costar aquest estudi de la Unió Europea, per a una cosa que tothom sabia i era evident. El més fotut de tot és que després de l'estudi, què.
Suposo que ara faran un estudi per saber si després del dimarts ve el dimecres.