01 de juny, 2007

Joves en perill

És evident, des de fa anys, que molts de joves, aprofiten el pont del tren per accedir directament des de la riba dreta de l'Ebre al mateix centre de Tortosa, evitant així donar la volta pel Pont de l'Estat.

Uns accedeixen des del cap de pont a Ferreries, els altres venen des de Roquetes aprofitant el traçat de la via.

Pel deficient estat de conservació és fàcil que es produeixi algun accident, i de fet així ha estat aquesta setmana, noticia de la que es fa ressò la premsa local, quan una noia de Roquetes, de tretze anys, ha resultat greument ferida en caure a l'avinguda de la Generalitat des del pont que creua aquest vial tortosí.

Però no solament hi ha perill en aquest lloc. A Roquetes, a la nova avinguda de la Val de Zafàn, al tard, és usual trobar-se amb carreres de ciclomotors des del lloc conegut com el Pont del Vicari fins a l'alçada del Centre d'Informació del Parc natural dels Ports. Les escales de fusta que hi han en aquell indret, es converteixen en improvisades graderies per als joves espectadors que animen i esperonen els corredors, mentre els "pilots suicides", de dos en dos, llencen els seus ciclomotors a tot gas, sense tenir en compte que aquell carrer és obert al trànsit de vehicles.