16 de juny, 2007

Francesc Gas, Alcalde de Roquetes

Cinc minuts per al mig dia, la gent xerra a l'entrada de l'Ajuntament, a l'esquerra entrant els regidors del PSC amb Miquel Castelló entre ells, a la dreta els d'ERC amb Francesc Gas, al cap davant, que rep felicitacions dels seus, Gerard Gas deambula prop de Xavier Alegret, i no es veu enlloc a la senyora Bosch.

El saló de sessions està ple a vessar, els regidors electes, van prenent posicions a la primera fila de seients del públic. El públic, fins i tot ompli el petit rebedor que hi ha a la entrada.

Amb puntualitat britànica comença el ple, constituint-se la Mesa d’edat pel senyor Alegret i la senyora Casado, després que la Secretaria municipal hagi fet lectura protocol·lària de la normativa que regula la constitució del nou consistori i l'elecció de l'alcalde.

El President senyor Alegret crida als regidors per prendre possessió. El senyor Castelló al igual que la resta de regidors del PSC i el senyor Gerard Gas de CIU utilitzen la fórmula del "prometo". Francesc Gas i els regidors d’ERC es limiten a un: “per imperatiu legal, prometo”. Xavier Alegret, dels Independents;i Pepita Bosch, ex-PP, ara no adscrita, "juren".
Tot seguit van introduint les paperetes de votació, que donen com a resultat 7 vots per Francesc Gas i 6 per Miquel Castelló. El President crida al senyor Gas, qui de nou utilitza la fórmula: per imperatiu legal prometo, al prendre possessió com Alcalde de la Ciutat de Roquetes.

El nou Alcalde, dona la paraula als diferents portaveus per que justifiquen el seu vot o diguin el que els sembli.
Miquel Castelló pren la paraula pel PSC, i després d’agrair especialment a Marià Gil la feina feta durant els darrers 24 anys, i als ciutadans que han confiat amb ells, fa un repàs dels projectes en marxa o apunt d’executar-se, acabant el seu parlament amb un Visca Roquetes.

El senyor Gas pren la paraula i assenyala que la resta de portaveus han declinat prendre la paraula al seu favor ( hem quedo d’una peça) agraeix el recolzament prestat pels seus socis, i especialment a la senyora Bosch per les pressions rebudes i desgrana el que serà l’eix d’actuacions del nou govern.

Tot plegat molt correcte, aplaudiments a uns i altres, algun intent, ràpidament silenciat de cridòria, i per a mi la primera pífia del nou govern. L'Alcalde, Francesc Gas, en la seva exposició ha recalcat la transparència en tot allò que facin. Doncs be, els votants de Roquetes es mereixien un aclariment per part dels seus candidats, del perquè del seu vot, del perquè del pacte. No si val a dir que serem transparents, mentre els regidors Gas, Gerard; Alegret, Xavier; i Bosch, Pepita callen al lloc adequat per parlar: el Ple de l’Ajuntament...

...de totes maneres, felicitats al nou Alcalde i al seu equip i com sempre en aquestos casos és mereixen 100 dies de marge, per demostrar del que són capaços.