03 de juny, 2007

¿Bretolada o sabotatge?

Fa pocs dies, ja ho comentava en una altra entrada, es va col·locar al Sector de l'Hort de Cruells de Roquetes un cartell anunciant el lloc on s'ha de construir el nou Centre de Salut de Roquetes, però sembla ser que hi ha gent que no els hi agrada, o potser no els hi agrada qui ha fet les gestions.

El cartell en qüestió jeu al terra per obra i gràcia de mans humanes, les bestioles o el vent encara són incapaços de descargolar les quatre femelles que subjectaven un dels postes que sustentaven el rètol.

Podríem cavil·lar diferents escenaris i imputar l'acció a alguna colla disposta a fer la bretolada del mes, però les bretolades tenen un component d’espontaneïtat que no lliga amb l'ocorregut. El brètol per norma general se la pensa sobre la marxa i improvisa sobre el terreny.

En canvi, del fet que parlo, era imprescindible anar preparat amb una clau anglesa o fixa d'una dimensió que no sol trobar-se a la caixa d’eines de l'amant del bricolatge. Ens trobaríem davant d'un cas de sabotatge, existeix premeditació, preparació i amb tota seguretat motivació. El fonament del sabotatge és l’obstruccionisme i les seves motivacions la econòmica o la política.

Tant de bo, les femelles s’haguessin descargolat per l'acció conjunta d'un nombre il·limitat de formigues obreres, perquè és trist que un grup de brètols faci una malifeta d'aquesta mena, ¿quina serà la propera?
Però encara seria molt més trist que l'acció fos la resposta d'algú per revenja o rivalitat política. No és admissible, de cap de les maneres, que s'abandoni el joc democràtic.

Avui ha estat un simple cartell anunciador, ¿i demà?


Entrades relacionades: Passejada