16 de juny, 2007

Funambulisme polític

Encara era fosc, quan la olor de terra mullada i la frescor de la matinada han propiciat que obris els ulls, era aviat per llevar-se, però la pluja havia matinat humitejant els carrers.
L'hora de marxar, m'ha sorprès amb l'ensopiment de cada matí. Amb un cel a estones blavós i assolellat i a estones nuvolat i negrenc. Tot el matí ha transcorregut embolicat. Després de dinar, una ullada als blocs, i dos entrades de Manel Zaera, em confirmen el clima tèrbol i enrarit de tot el dia.

L’Ebredigital ho remata: Hi ha pacte, Paco Gas serà l’alcalde republicà de Roquetes. Si el Pacte de Tortosa estava cantat i ha estat encertat, entre la força amb mes representació i qui li dona la majoria estable, amb un acord signat de 23 punts. A Roquetes si es confirmen les darreres dites, no puc estar en més desacord. Si un tripartit és complicat, un quatripartit ja és funambulisme polític.

Tan mi fa qui pacta amb qui. Forma part del joc democràtic, establir les majories necessàries per poder formar govern, però ha d’haver un mínim de coincidències ideològiques, per portar endavant qualsevol projecte. Hi ha qui deu pensar que els ciutadans vam néixer ahir, o que ens xumem el dit, quan ens venen la moto amb excuses del tipus: És deixen les ideologies en segon pla, i Tot es fa pel bé de Roquetes.

Demà al migdia, en sortirem de dubtes, es constituiran els nous ajuntaments, i entre ells el nostre. Desitjo què qui es faci càrrec de les regnes del municipi, tingui sempre present la ciutat i als seus ciutadans, i no pas les rancúnies personals o el desig personal de paupar poder.

3 comentaris:

Accídia ha dit...

A vegades per a sortir dels terrenys obscurs, estranys, xanxulleros... s'ha de passar per la corda fluixa.
És millor quedar-se i patir les conseqüències o arriscar-se per poder tirar cap a endavant?

paster ha dit...

La gent vota als seus candidats. Que hagin de governar les llistes més votades, és un invent de les majories per governar en més comoditat. M'imagino que deu ser un esforç que no es paga en cap diner governar per consens i que per això ningú s'ho planteja. Les ideologies avui en dia ja no tenen el sentit d'abans.

Anònim ha dit...

De Roquetes vinc,
de Roquetes baixoooo
i contra un farol
jo mastampooooo