05 de febrer, 2007

L'explanada de l'Estació i un nou bloc

Els terrenys on avui s’aixequen les naus del polígon entre els termes de Roquetes i Tortosa, havien de ser destinats en el seu a dia a construir una nova estació, encara avui coneixem aquell indret amb aquest nom, i el mateix polígon ha rebut el nom de Pla de l’Estació. Un projecte que no va passar de projecte i qui sap si ho va ser alguna vegada.

Durant els anys d’estudiant de batxillerat al Bau, els professors d’educació física, en aquell temps Fornós i Bertomeu, ens feien córrer donant la volta que coneixíem com els tres quilometres, consistia en sortir del pati del Bau, agafar el camí dels Codonyers passant vora Tost i la fàbrica de Fabra, creuar per sota l’explanada usant el túnel existent a la alçada de Roquetes, girar a l’esquerra i passant prop de l’hort de Cabrera arribar fins l’hort de Nomen. Davant la fàbrica de sansa giràvem de nou a l’esquerra, creuàvem la via pel túnel del niu d’ametralladores, on avui passa l’eix de l’Ebre, un gir a la dreta i enfilàvem de nou el Camí dels Codonyers fins el pati de l’Institut.
Durant tot el recorregut ens escortava el mur de contenció de l’explanada de l’estació, moltes vegades mentre corria vaig pensar d’on dimonis havien sortit els materials per emplenar tot aquell desnivell, però mai se’m va ocórrer preguntar-ho.

Avui sense esperar-ho he sortit de dubtes. Sembla ser que quan es va excavar la trinxera per on passava la via de València a l’alçada de la Ravaleta, els materials que sortien s’acumulaven en els terrenys de la futura estació. Qui m’ha aclarit el dubte ha estat garrons, l’autor/a d’un bloc roquetero de pocs dies d’existència anomenat garramanxos. Conec moltes anècdotes de Tortosa on vaig fer-me gran, però desconec molt del poble que em va adoptar. Gràcies garrons i benvingut/da a l’Ebresfera.


Entrada relacionada: Malaurat esforç

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això del bloc és un pou de satisfacció i més encara quan algú et llegeix.
I ...., reflexionant sobre les emocions, és com alimentar al exhibicioniste que portem tots a dins i després pegar el rotet!