02 de febrer, 2007

Centre Cívic de Roquetes

Després de molts d’anys de serveis, l'edifici de l'antic noviciat dels jesuïtes, de construcció sòlida però molt atrotinada, va ser adquirit per l'Ajuntament de Roquetes amb la idea de convertir-lo en Centre cívic, en un temps en que a la urbanització Torre d'en Gil apareixien els primers habitatges, la carretera d'accés a l'Observatori, que passava a sobre el Pont de la Val de Zafan, constituïa un obstacle al desenvolupament de la ciutat, i aquell sector semblava molt allunyat del poble.

La restauració inicial de l'edifici es va encomanar a l'Escola Taller creada amb aquest objecte, condicionant-se part de la planta baixa com a Llar de Jubilats. Algun temps després, la resta de l'edifici va ser habilitat com a seu de l'IES Roquetes fins la construcció del nou edifici, al solar propietat municipal situat a la vora el col·legi Marcel·lí Domingo.

Traslladades les activitats educatives al nou centre, la idea de reconvertir l'antic noviciat en Centre Cívic renaixia.

A hores d'ara, la Llar de jubilats ocupa gran part de la planta baixa de l'edifici centenari, el primer pis s'ha convertit en un viver d’entitats de la ciutat, on gaudeixen, cadascuna d'elles, d'un espai per a les seves activitats, i la segona planta, acull les instal·lacions d'Antena Caro i acollirà en breu la nova Biblioteca municipal, i una sala polivalent per a conferències o exposicions.

Hi ha una dita a Internet que diu: -Lo que no es coneix, no existeix, -puc testimoniar que el Centre Cívic de Roquetes existeix-