13 de setembre, 2007

Gas: d'Alcanar a Campredó

S’ha obert la caixa dels trons. El senador Sabaté agafava a tots per sorpresa al plantejar com a solució, a la planta gasística del projecte Castor, el polígon industrial Catalunya Sud. Al seu Bloc Sabaté canta les excel·lències del projecte, que permetrà la creació de 550 llocs de treball (100 directes i 450 indirectes) i el creixement del teixit industrial al seu voltant..

Arreu d’Europa existeixen 109 d’aquestes d’instal·lacions de les quals 43 són a Alemanya i 23 a França. A l’estat espanyol únicament n’hi ha dos: el Serrablo a Osca i la Gaviota a Bilbao. Actualment hi ha tres instal·lacions en fase d’estudi: Santa Bàrbara a Guadalajara, Delta de l’Ebre i Reus.

A Clos li han ofert la solució en safata de plata. Al Catalunya sud hi ha sól industrial disponible, si l’Incasol adjudica les parcel·les, i es presenta un projecte industrial amb tots els seus ets i uts. Què farà l’Ajuntament, rebutjar-lo?
Tenint en compte que no hi ha activitat industrial totalment innòcua, potser va sent hora de posar fil a l’agulla i decidir tots plegats si realment desitgem indústria o preferim dedicar-nos a la cria del cargol i a la producció d’oli.