14 d’abril, 2009

Un 14 d'abril qualsevol


El catorze d'abril del 1931 es proclamava la segona república espanyola, una commemoració que ha passat sense pena ni glòria. Tenen més ressò mediàtic les commemoracions dels 23-F o els 2O-N. En fí coses de la vida.

El catorze d'abril de 1850 es signava el Decret d’independència del Raval de les Roquetes de n'Ortiz del terme municipal de Tortosa, i com no podia ser d'altra manera avui és festa a Roquetes per celebrar el 159è aniversari de la independència de la ciutat.

I el 14 d'abril de 1912, el gegant dels mars, l'indestructible Titànic va fer aigües al col·lisionar amb un iceberg a la deriva. Com afeccionat al vaixells i a tot allò que sure, vaig construir ja fa uns anys una petita rèplica del Titànic, que vaig embotir en una ampolla per evitar-li col·lisions amb glaçons inesperats.

6 comentaris:

McAbeu ha dit...

Te n'has deixat una d'efemèride, també el 14 d'abril de 1931 i hores abans que es proclamés la II República Espanyola a Catalunya el president Macià va proclamar la República Catalana. Tampoc s'ha recordat gaire, com dius tu coses de la vida!

Montse ha dit...

i el 14 d'abril de 2009 tots recordem l'efemèride a la xarxa!

:)

Assumpta ha dit...

Sí, justament vinc d'un blog on parlava de la República Catalana, amb un arxiu de veu que emocionava...

Preciós el teu "Titànic en conserva" :-)) Sempre he admirat la gent que sap fer aquests vaixells ;-)

Unknown ha dit...

Teniu raó, un oblit imperdonable.

Anònim ha dit...

i tots aquells nens que neixen i aquells que moren de gana tots els dies tampoc ningú se'n recorda.
En fi, coses de la vida

Unknown ha dit...

Anònim 21:08, el teu missatge és molt encomiable i digne de cridar-se en altaveu, i no en veu baixa i de manera anònima. Et convido a obrir un blog i a sensibilitzar al món amb els teus bons sentiments. Seria una bona manera de donar veu a qui no la té.