16 d’abril, 2009

Les fonts (18)


Hi han fonts i fonts. Fonts de primera línia i fonts arraconades. Fonts per a beure i fonts per a veure. Avui en porto una de privilegiada, encara que ha estat en millors moments i de vegades en molt pitjors que ara. Jo sempre l'he vista en el mateix lloc i ja tinc un grapat d'anys, és el sortidor que hi ha a l'entrada del Parc Teodor Gonzalez de Tortosa.

Segur que al llarg del temps ha estat una de les més fotografiades de Tortosa, no debades tots els diumenges i festes de guardar, al seu voltants s'hi apostaven els retratistes dispostos a oferir els seus serveis a colles de joves i parelles de nuvis, amb algun duro cremant-los-hi la butxaca.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

també hi tiraven trossos de xurros per a que el famelics coloms tastesen tant codicciada delicatessen.

no en ve a la memòria els retratistes fent guardia a la vora de la font, me penso que anaven a al convent de les teressianes a fer les fotos que guanyaven mes peles.

Assumpta ha dit...

No m'estranya que sigui molt fotografiada, perquè és força maca!! :-)

Anònim ha dit...

ja esta bé d'estimar allò que tenim, encara que ens sembli lo més bonic del mon.
Una altra cosa és la crua realitat ;-)

Unknown ha dit...

Anònim 21:17, deus ser molt jove, o al meny més que jo. A la època que et parlo qui tenia per comprar xurros se'ls menjava, no peixava coloms. Si de cas es portaven rossegons de cassa pels ocells. I si no recordes als mítics retratistes com els germans Ramos, Andreu o Daufi, amb les seves càmeres a punt a l'entrada del Parc em confirma que ets molt jove.

Assumpta, tot el Parc on és la font era molt maco, ara està una mica malmés, esperem que facin el que prometen i recuperi la brillantor que tenia.

Anònim 17:59, flagelar-se és gratuït i voluntari però no va amb el meu tarannà i quan arribo al meu bloc, ja he consumit la meua ració diaria de crua realitat, no en necessito més.

bajoqueta ha dit...

L'últim dia que vaig passar estava que feia fàstic, espero que l'haiguen arreglat :)
Jo si que tinc bons records d'esta font, hi passava molt.