27 de novembre, 2006

Els ajuntaments de Roquetes

Des de que vaig convertir Roquetes en el meu poble d'adopció, no vaig tenir més remei que ser usuari del seu ajuntament. A ull de ciutadà, l'edifici no estava en gaire bon estat, però més pel seu deficient manteniment que per alguna deficiència constructiva. Els "manaires" de Roquetes van creure oportú canviar d'aires, no ells (alguns ho haguessen pugut fer abans) sinó la Corporació i els seus trastos.

La cosa va generar força caxull, però no va arribar la sang al canal, això que hi es a tocar, i tot el personal va agafar els fardellets i van caminar un parell de centenars de metres canal avall, per instal·lar-se al Galaxy City Hall, recièn adobat.

He de reconéixer que fa un pam de goig, tanta brillantor, l'entorn i sobre tot la cúpula. De vegades me la miro una estoneta com esperant que s'obri com si fos un meló i aparegue un marcià (he dit marcià). De totes maneres, veure a la Policia Local i al Jutjat de Pau als baixos de l'edifici veí, em donen la impressió que ja s'ha quedat menut.

Mentre, als baixos de l'ajuntament vell funciona el CAP, justet però digne i polit. La resta de l'edifici està en obres de reforma. Ja era hora, me n'alegro, s'han d'aprofitar els espais de que es disposa. Com diuen el avis a la vora del canal: Mentre sigui per a bé...

Sincerament, com soc una mica encarquerat, prefereixo l'edifici antic com edifici institucional. Ben rehabilitat, la façana restaurada i polida, donaria molt de joc. L'Ajuntament podria tenir un aire de solemnitat, perfecte per a despatxos dels polítics, sales de sesions, recepcions i tot el que hom pugue imaginar, que no és poc.

El platet volant es xulo, m'agrada, però per a oficines i atenció ciutadana i poca cosa més. A la fi, un ajuntament molt modern, però on els manaires es deuen comunicar amb senyals de fum amb el ciutadans. La web de l'ajuntament, és una web aparador. Podriem donar-li una bona nota pel que mostra, però un zero perquè no permet interactuar al ciutadà. Ni es pot escriure a l'alcalde, ni penjar incidències, ni suggeriments. A més no conec cap bloc, ni cosa semblant de cap dels "quefes" de l'Ajuntament. I si hi ha alguna cosa, és tan amagada que no la he trobat enlloc.

PD:Puntualització a 6/12/2006, acabo de descobrir que la foto ubicada a la rúbrica "Consistori" es activa, al passar el ratolí sobre els regidors apareix el seu email.