25 de juliol, 2007

Beds are Burning




Les vacances són un bon moment per remenar una mica per casa, per retrobar aquell llibre que fa mesos se li havia perdut la pista, reordenar papers i paladejar algun bocinet de la música preferida.

Aquí us deixo aparcat un vídeo youtube dels Midnight Oil, uns xicots australians que van destacar a la dècada dels vuitanta. Compromesos amb l'entorn on vivien, a part de la bona música que feien, les seves lletres duien impregnat un fort component d'anti-belicisme, d'ecologisme, de reivindicació social i sobre tot de defensa dels drets dels nadius australians.

Aquest compromís, va dur al cantant calb de la banda Peter Garret a deixar el grup i dedicar-se a la política activa, aconseguint un escó al Parlament australià.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt tornar a sentir aquest canco i no sabia que el cantant havia presentat pel parlament. No passa ni un dia....

Unknown ha dit...

Doncs si Huw,

Una bona banda la dels Midnigth Oil, i una llàstima que es separessin, encara que recentment es van retrobar per fer un concert i recollir fons pels afectat del tsunami d’Indonèsia.

I efectivament el Peter Garrett va deixar la música pels escons del Parlament. Des de l'any 2004 és membre del Parlament australià pel partit laborista.

http://www.petergarrett.com.au/

Unknown ha dit...

Bé, i la carrera del senyor Garrett no ha ha estat absent de pol·lèmica, com diu aquest enllaç:

http://www.elmundo.es/papel/2007/12/01/cultura/2275970.html

és el preu de fer política, ho corrompeix tot. Per cert un amic de Temuco (Xile) ha penjat uns quants albums per descarregar:

http://mefistum.blogspot.com/2008/05/siempre-he-sentido-un-cierto-rechazo.html

Salutacions des de el Gironès i comarques aèries.