18 de març, 2009

Más allá, a la derecha de Fred Vargas


Feia molt de temps que no devorava una novel·la policíaca, i mira per on, pel fet de col·laborar i quedar finalista al concurs nadalenc de bajoqueta el premi va ser aquest: Más allá, a la derecha de Fred Vargas.

Un ex policia, coix, obstinat i addicte a la investigació, mentre fa un seguiment rutinari descobreix una falange, d'un dit d'un peu d'una dona, embolcallada a una tifa de gos.

S'hi abocarà de ple, i seguint el fil que el portarà a tot un seguit de situacions truculentes no exemptes d'ironia i originalitat arribarà a un final inesperat.

No havia llegit fins ara cap obra de Fred Vargas i potser això ha fet que em sobtes la manera diferent desenvolupar l'acció, potser té raó l'autora, quan afirma que ella no escriu novel·la negra, sinó novel·la d'enigmes. Després d'haver acabat de llegir aquesta novel·la estic doblement satisfet, per un costat haver passat el temps de lectura pràcticament enganxat a les planes del llibre i per l'altre haver descobert una autora força interessant d'un gènere apassionant.

4 comentaris:

MIA ha dit...

pot esser interessant aquesta novel.la, a mi m'agrada molt la novel.la historica entre altres, la policiaca encara no m'hi he atrevit potser em sorprendria, tens un blog molt interesant. abraçada. mia

Unknown ha dit...

Res a veure amb les novel·les policíaques tradicionals, potser la seva originalitat tingui molt a veure amb la formació acadèmica de l’autora, com medievalista i arqueòloga. De fet dels personatges secundaris de la novel·la, l’un és arqueòleg i l’altre medievalista.

Gràcies pel teu comentari

bajoqueta ha dit...

El vam comprar amb l'Assumpta que ella si que havia llegit res seu. Lo vaig fullejar una mica i la veritat és que lo vaig trobar escrit diferent. Quan tingue temps ne buscaré un, ja que se veu que té varis.
M'alegro que haguessem encertat!

Assumpta ha dit...

Eeeeeei!!! siiiiiii!!! m'alegro que t'hagi agradat!! jo he llegit dos d'ella, però aquest concretament no i vaig trobar que podria resultar entretingut.

M'alegra moooolt que t'hagi agradat! :-)