08 de gener, 2008

Visites no desitjades

Un asteroide de 50 metres de diàmetre es dirigeix cap a Mart a una velocitat de 48.000 quilometres hora, el bòlit té un 3.6 % de probabilitats d’impactar amb el planeta roig.

Amb tres satèl·lits d’observació i dos robots actius en aquell planeta, és una oportunitat única per veure l’esdeveniment de ben aprop. L’asteroide 2007-WD5 va ser descobert el passat novembre des de Tucson Arizona, i si acabés estavellant-se a la superfície de Mart podria deixar com a petjada, un forat d’un quilòmetre de diàmetre. S’estima que impactes com aquest es produeixen a Mart un cada mil anys.

L’improbable, segons els científics, moment de l’impacte serà el proper 30 de gener i ja és refreguen les mans de la emoció al temps que reconeixen la preocupació si l’objectiu de l’asteroide fora la Terra en lloc de Mart.

Pos sí, no cal ser científic de la NASA, ni de cap altre lloc per acoquinar-se. A mi personalment ja em preocupa que pedrots de 50 metres de diàmetre i de molt més grossos vagin per allí dalt bellugant-se com qui juga a la ruleta russa: aquí caic, allí m’estavello, i que qualsevol dia ens facin una visita no desitjada.