24 de gener, 2008

A l'Antàrtida volant...

Les velles gestes per conquerir l’Antàrtida ja queden enrera com l'intent de creuar el continent blanc passant pel Pol sud d’Ernest Shackleton i el seu Endurance, fins que la força de gel el va atrapar, i miraculosament van poder salvar tots la vida. D'aquesta gesta es fa una exposició, estos dies, al Museu Marítim de Barcelona

Han passat noranta anys, pam dalt pam baix, i ara els australians han anat a lo fàcil, diuen que per facilitar l'arribada de científics, experts i els seus equips. Temor em fa.
La qüestió és que un Airbus A319 amb 19 científics a bord ha aterrat a una pista de gel situada al glacial artificial Wilkins a 65 quilometres de la base antàrtica de Casey. El vol inaugural anava encapçalat pel Ministre del Medi Ambient Peter Garrett.

Sí, Peter Garrett, el mític cantant de Midnigth Oil, que va deixar la música per dedicar-se a la política.

Jo hagués preferit, que Garrett hagués continuat cantant, m'agradava i m’agrada la música que feia, i també hagués preferit que deixessin a l’Antàrtida tranquil·la, lliure de visites aèries de ministres ex-cantants, científics i experts en: “a saber què”.