04 de març, 2007

La rentadora

Li tenia molt d'apreci, ella em rentava la roba i jo a canvi, de tant en tant, obria el filtre i l'alliberava de la borra que s'acumulava, i de les coses mes rares, com clips, botons, alguna moneda o algun mitjó que s'havia colat. Ella em corresponia i quan estava a punt d'acabar el programa de rentat i coincidint amb el centrifugat final es posava a ballar de contenta per la galeria de la cuina, això sí, guardava les formes mai va gosar d’anar més enllà d'on li permetia l'allargada dels tubs de l'aigua, del desguàs, o del cable de la llum. Però va arribar un dia que l'eix del tambor es va descompensar massa i vaig haver-la de substituir.

A l’adquirir la nova, vaig tenir cura de demanar-ne una amb filtre accessible. La que em va oferir el comercial de torn no en duia, però segons ell no en tindria cap de problema: els clips no sortirien del tambor, els mitjons no es colarien per les juntes i la borra no seria problema per a la bomba d'aigua, tot massa perfecte per ser veritat. Han passat uns quants d'anys algun més dels que es previst que duri un electrodomèstic modern, i la rentadora s'ha negat a buidar l'aigua. A la vella li hagués netejat el filtre i a aquesta que li faig?
Provo d’obrir la part posterior, i veig que la bombeta d'aigua en lloc de filtre du un petit dipòsit de goma negra, més o menys per que contingui la borra que es pot produir en quatre anys. L’allibero de la brida que l'ha subjecta, i efectivament el petit dipòsit és ple de borra, el buido, el netejo i el torno a col·locar al seu lloc.

La rentadora ja torna a funcionar, això sí, sense filtre però amb un dipòsit instal·lat amb punyeteria per què un usuari corrent es faci fotre o, qui sap, canvií de rentadora...

Dins d’unes setmanes, hi hauran canvis als pobles d’arreu del país, segur que els comercials de la política ens oferiran rentadores sense filtre, no els hi feu cas, aquestes duen un dipòsit de borra ben amagat...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt enginyosa, amena i entretinguda la metàfora. No has pensat de posar-te a escriure contes? Tens prou sensibilitat per fer-ho.