03 de maig, 2010

XVII Fira de la terrissa de La Galera


El passat cap de setmana s'ha celebrat a La Galera la XVII Fira de la terrissa. Enguany l'he visitada per primera vegada i he quedat sorprès per la gran varietat de peces que rivalitzen en originalitat, factura i qualitat.

Amant com sóc de maquetes em van sorprendre, per la seva perfecció i detall, els llaüts mallorquins, bots de llum i sardinals de ceràmica que hi havien exposats. No vaig poder resistir la temptació i un d'ells va fer el viatge de tornada a casa amb mi, per convertir-se en la primera peça de ceràmica de la meva particular col·lecció de vaixells i barques.

3 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Només he anat una vegada o dos, i mai coincideixo per tornar un altre cop. I és molt i molt bonica!

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Crec recordar que jo només me l'he perdut un cop i els meus pares em van pegar una esbroncada que em van convéncer per a tornar cada any.
Va ser tot un encert. A les Terres de l'Ebre no n'hi ha cap d'igual i crec que és això el que cal, ser originals (dintre de les possibilitats) i organitzar fires "diferents". Crec que s'en fan massa de mostres, de l'oli, etc. És fer fira per fer fira.

Unknown ha dit...

Bajoqueta, fins que no es visita no ens podem fer la idea de l'abast de la Fira. Que terrisaires arribats de totes bandes ofereixin junts el seus productes, en una localitat com La Galera, diu molt i tot de bó dels promotors.

Sapo roig, coincideixo plenament. Si els esforços s'orientessin a la diversificació, podriem gaudir d'un ampli ventall de fires amb un bon nivell de qualitat i interès. El cas de La Galera ens demostra que un poble menut també pot afrontar amb èxit una gran idea. Enhorabona per la part que, com a galerenc, et toca.