21 de desembre, 2008

Avui cuino jo: Tartiflette

Avui com tenia tota la tropa per sopar he volgut provar una recepta que em va passar un company de feina.

La Tartiflette és un plat de la Savoia francesa, que té com ingredient estrella el formatge reblochon. El reblochon és el resultat de la segona munyida. Munyida que es feia de nit i a les fosques per escapolir-se de pagar, a nobles i monjos, la totalitat de les rendes per la producció de les vaques.

Per elaborar la Tartiflette, s'utilitza una cassola de fang on es sofregeix ceba, patates i bacon fumat tallat a tires.

Quan tot estigui llest, es retira l'excés d'oli i es cobreix amb formatge reblochon tallat per la meitat (la crosta ha d'estar cap a dalt), es posa al forn prèviament escalfat a 200 graus i es manté durant uns deu minuts, suficients per que el formatge es fongui i es mescle amb les patates.

Es treu del forn i es retiren les crostes del formatge amb molta cura.

Es serveix acompanyat d'una amanida variada.

Per a l'amanida hi ha que preparar una vinagreta:

Tres parts d'oli.
Una part de vinagre de Mòdena.
Dues culleretes de mel
Una cullereta de mostassa
i pebre al gust

Bon profit!!!

2 comentaris:

Setes ha dit...

nyam nyam... te bona pinta... ho probaré un dia

Joan M. Garcia ha dit...

Et puc assegurar que a més de bona pinta està molt bo, això sí, mentre el plat està al forn, el formatge reblochon amolla tot el seu "aroma" i sembla que la vaca estigui a la cuina. Però està deliciós.

Bon Nadal i no menges massa !!!