06 de maig, 2008

Escriure 200.000 llibres


Es va beure el cafè d’una glopada, mentre jo encara remenava la infusió amb la cullereta. No s’hi va poder estar i em va amollar:

-Tots els llibres, ja existeixen i no és precís un talent especial per escriure'ls

-Com? T’has begut l’enteniment?

-Res d’això. És molt senzill. Totes les llengües tenen un nombre finit de paraules i de signes de puntuació, si disposéssim d’un ordinador lo suficientment potent per combinar tots els mots d’una llengua i els seus signes de puntuació, podríem escriure un nombre infinit de llibres.

-Una combinació de mmmm i sssss no és un llibre

-Cert. Moltes de les combinacions s’haurien de descartar perquè no dirien res intel·ligible, però no et càpigue cap dubte que alguna de les combinacions serien idèntiques als originals del Quixot, de Hamlet o de Tirant lo Blanc posant per cas, i per suposat que amb les seves versions i fins i tot alguna versió podria superar a l’original. I a més apareixeria alguna obra mestra inèdita fins el moment...

-Això de mesclar les matemàtiques amb la literatura no em convenç. -pocs dies després de la conversa podia llegir a un diari digital:

Philip M. Parker és l’autor i editor de més de 200.000 llibres. No es tracta d’una errada, és la quantitat que dona com a resultat la cerca a Amazon. Es cert que els llibres de Parker s’acullen al sistema Print On Demand, sols s’imprimeixen les còpies que es venen. Però com pot ser que un sol home hagi tingut temps per escriure més de 200.000 llibres? La solució està als ordinadors.
Aquest home, professor universitari als USA, dirigeix un equip de sis programadors i seixanta ordinadors programats per cercar informació sobre el temes més variats i per crear volums d'un mínim de 150 pàgines.
Tan sols ven unes dotzenes de cada un dels seus llibres, però l’èxit existeix quan és l’únic en recollir centenars de referències d’Internet referides a temes molt específics.
El professor Parker ja ha amenaçat: Estic estudiant la manera d’implantar el meu sistema per a la creació de novel·les romàntiques...

¿ ?

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

I on és la sensibilitat? I l'emoció?

Anònim ha dit...

he, he, he... intentant emular la biblioteca de babel, no?

el conte del Borges, si el vols llegir, està aquí:

http://www.basar.cat/?p=64