29 de maig, 2008

Col·legi La Mercè: 160 aniversari

El proper dia 7 de juny es celebra el 160 aniversari de la fundació del Col·legi de la Mercè, el primer col·legi públic de Tortosa i un dels primers de Catalunya. La celebració que es durà a terme al llarg de tot l'any comença amb una trobada d'exalumnes que es celebrarà el mateix dia 7 al pavelló firal de Tortosa.

En ocasió d'aquest aniversari el blocaire Toni Gallardo va posar en marxa un
blog dels exalumnes que en apenes dos mesos a passat a tenir més de cinquanta autors, que han penjat 185 entrades i 67.500 visites. El blog dels exalumnes de la Mercè s'ha convertit per uns dies en lo referent d'aquells que alguna vegada ens vam asseure en els seus pupitres, el blog ens ha permès retrobar-nos amb records i rostres ja difuminats pel temps.

El Col·legi de la Mercè al llarg de la seva història va estar ubicat primer al carrer de la Mercè al solar que avui ocupa la Biblioteca Marcel·lí Domingo. En declarar-se en runa, va passar a l'edifici de l'antic Institut de batxillerat J. Bau del carrer Montcada, solar on es construirà properament el nou edifici de les Delegacions territorials de la Generalitat a Tortosa. Després de peregrinar durant massa temps, per caragoles i aules prestades de col·legis privats, va trobar la ubicació definitiva amb el nou col·legi aixecat al solar de l'antiga Fàbrica del Gas del Carrer de la Providència al barri del Rastre.

Felicitats i la meva enhorabona a les promotores de la idea i a tots aquells que d’una manera o altra han fet possible que La Mercè segueixi palpitant.


2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

al xiquet de la portada jo el conec, és amic de mons sogres.

bajoqueta ha dit...

Serà una mega-trobada. Això vol dir que a la gent que va passar per este col·legi li va quedar un molt bon record.