24 de febrer, 2008

El vertigen del trapezista

Bona tarda, avui anem de llibres. A Jesús amb ocasió de la Fira de l’oli es celebra la II Fira Literària Joan Cid i Mulet, i aquest ha estat el marc triat per alguns autors ebrencs per presentar els seus treballs.

Un d’ells, Jesús Maria Tibau, surt a la pista central del circ on vivim, i ho fa traient del barret el Vertigen del trapezista, el seu darrer recull de contes.

Abans ahir Jesús em signava el llibre amb una de les seves simpàtiques dedicatòries, encara no l’he llegit, però tan sols tenir-lo ja desitjo escomençar: Aquest recull, - diu a la contraportada- inclou 34 contes on els personatges sovint busquen el fràgil equilibri entre el passat i el futur, entre els somnis i la realitat, i aquesta indecisió pot arribar a provocar vertigen.

Amb tendresa i sentit de l’humor Tibau ens presenta petits retalls d’històries que ens faran pensar o que ens deixaran un somriure simpàtic als llavis.

Aquest divendres el Diari més Ebre, publicava una entrevista amb Jesús Maria en ocasió de la presentació del seu tercer recull de contes, i ell afirmava: M’atrauen més les histories de perdedors perquè els victoriosos ja en tenen prou.

Estic, totalment d’acord i per si fora poc, a més, al final del llibre l’epíleg conté diverses participacions –entre elles la meva- al 8è joc literari del bloc de Jesús: Tens un racó dalt del món, i això el fa per mi encara més atractiu i especial.

Jesús, moltes gràcies company, moltes gràcies per regalar-nos els sentits amb les teves histories.

Bon diumenge a tothom, i no li doneu més voltes, llegiu un llibre i si és ebrenc millor que millor...

Video thumbnail. Clica per escoltar
Clica per escoltar



Música: J'ai deux amours per Boules de Feu ( www.jamendo.com)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

eeeeeiiiiiiiiiiii!!!

això ja xuta! felicitats pel podcast!!!!

:DDD

per cert, qui toca?

Unknown ha dit...

Gràcies jacme, l'ajut dels mestres permet als aprenents tirar endavant.

:)))



La música, que sempre oblido de posar-ho es baixada de jamendo.com, s'anomena J'ai deux amours i està interpretada per Boules de Feu.

Jesús M. Tibau ha dit...

Moltes gràcies per les teves paraules i felicitats pels podcasts, que ja veig que tens la mà trencada.
Desitjo de tot cor que les meces petites acrpbnàcies literàries t'agradin.

Anònim ha dit...

Un podcast molt xulo!!!