17 de desembre, 2007

Nusos blaus

Ahir es va inaugurar el monument al moviment anti trasvassament, i la polèmica ja està servida: que si ha costat molts de calers, que si sembla patètic, que si es provincià, que si els polítics que van anar, que si els que no van anar, que si els que van marxar, que si això, que si allò i que si lo altre... Ja hi ha qui s'encarrega d'aquestes foteses i d'altres semblants.

A mi sincerament, el dia que el vaig veure per primera vegada no em va agradar. Era un vespre ventós que aixecava un núvol terrós i els plàstics, que enrotllaven els nusos, desfent-se donaven una imatge fantasmagòrica al conjunt.

Han passat ja unes setmanes, m'he acostumat a veure'l i cada dia m'agrada més, i no perquè sigui un enamorat de la seva estètica, que sobre això no pretenc opinar. M'agrada, per què aquell escamot de nusos dempeus, eixerits sobre la terra eixuta i pedregosa, encesos de blau a les nits, a dia que passa, representa més fidelment la imparable l'onada blava que va omplir els carrers de capitals, ciutats i vil·les, esventant un missatge unitari i innegociable.

Tan de bo no esdevingui un recordatori d'allò que va passar, sinó la guaita permanent que ens adverteix que allò que temíem, encara pot passar.
Foto: Mario a Flickr

5 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Facis el que facis, sempre hi haurà algú a qui no li agradarà. L'important d'aquest monusment és el seu simbolisme, i ha de servir d'homentage i de recordatori constant.

Creepy ha dit...

A mi m´agrada molt el monument, demà el veuré en viu però de moment l´he vist en foto i m´agrada molt, em va fer molta il.lusió quan m´amare me la va enviar......jo sóc de Roquetes però ara per motius de feina hem d´estar un temps a Maó i penso que aquests nusos blaus serveixen per pensar que hem de treure força per seguir lluitant.........

Anònim ha dit...

Només volia felicitar-te els nadals i desitjar-te Molt Bones Festes!!!

Jesús M. Tibau ha dit...

Bon any nou, barquer!

Diari del Votant Anònim ha dit...

Em diuen que s'hi acaba d'encastar un cotxe. Espero que ningú s'hi hagi fet mal.