01 de desembre, 2007

Ja n'hi ha prou

Ja n'hi ha prou. Avui un home de vint-i-pocs anys ha mort i un altre ha resultat amb coma cerebral, sembla ser que tots dos han estat tirotejats per presumptes membres d'ETA al País Basc francès.

Els pistolers, que potser es senten herois per la lluita que duen endavant per implantar les seves idees, ens demostren la feblesa de les seves conviccions quan són incapaços de convèncer amb arguments. Pobres idees són aquelles que precisen de la força de les armes i del vessament de la sang d’éssers humans, sigui quina sigui la seva condició i significació, per ser implantades.

El camp de batalla de les idees ha de tenir lloc dins del marc democràtic, on no hi han armes que esgrimir, sinó eines com el diàleg, el convenciment, la raó i les urnes de metacrilat. Tota la resta és imposició i dictadura: la faci qui la faci, vingui d'on vingui.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

D'acord

Anònim ha dit...

Jo penso que a la situació que es viu a Euskadi hi ha alguna cosa profunda, arraigada, que escapa de la majoria de ments, hi ha d'haver algo que s'escapa del raonament logic i no te sentit que encara perduri. Nosaltres ho veiem lluny però la gent d'allí hi conviu dia a dia. Crec que és molt dificil trobar-hi una solució.

Anònim ha dit...

k facil és parlar tenint només la visió d'una part del conflicte....
El pitjor és k molts dels k aneu d'abanderats de la democràcia i la llibertat d'expressió no vos molesteu en buscar més informació del tema, altres visions....
No se, està clar k no es desitjable ni bo k una persona mori tirotejada, però hem de mirar una mika més enllà i buscar l'arrel del problema polític.
Seguint el teu argument també podriem dir k les morts del bàndol frankista durant la guerra civil eren víctimes d'uns eixelebrats k volien imposar les seves idees x la força.

Un tema complicat

Anònim ha dit...

Un tema komplikat pero és kuriós kom sempre surt ki, amagant-se en un suposat koneixement del problema justifika l'ús de la violencia, o si més no passa de comdemnar-la.