03 de març, 2011

Entre nosaltres: Elisa Kiseljak


Biblioteca Mercè LLeixà de Roquetes, dimecres. Eren tres quarts de set del dimecres 2 de març, quan ens vam trobar "Entre nosaltres" per veure tots plegats la pel·lícula "Elisa K", i comentar la novel·la en què està basada l'obra de Lolita Bosch:"Elisa Kiseljak".

La novel·la, físicament, és ben poca cosa no arriba al centenar de pàgines, però el seu contingut impacta. Una obra petita que penses llegir-la en dos ratets, i va creixent dins teu i acabes rellegint-la. L'autora juga fort les seves cartes: repeteix idees; avança esdeveniments; va i ve constantment a traves del text tot intentant alliberar l'Elisa del dolor, que reté embolcallat per l'amnèsia; i plasma frases llargues eliminant la puntuació amb l'objectiu, assolit, de transmetre l'angoixa d'Elisa al lector. Un llibre que remou en lo més profund del món de les emocions i els sentiments. En una paraula, literatura.

De la pel·lícula poc puc afegir, sols que em va semblar una extraordinària adaptació de la novel·la.

Les poques sessions que portem de l'espai de trobada literària "Entre nosaltres" de la Biblioteca de Roquetes, no m'han decebut. La propera trobada el 6 d'abril amb la novel·la de Khaled Hosseini "El caçador d'estels".