03 de maig, 2009

Puges o baixes (5)


Puges o baixes depenent d’on vagis. Hi han escales, però, que han servit de lloc per jocs d'infants, per festeig d'adolescents i per turment de vells.

13 comentaris:

ximo ha dit...

"per turment de vells" i de no tant vells; quant era menut les vaig pujar de dos en dos per haver anat a comprar una capseta de tosiletes Juanola sense permís de m'amare tot dient que passaria ella a pagar-les a la botiga de dalt mateix " La Torda "

bajoqueta ha dit...

Jesús? ai que me pareix que a part del virus de les fonts tens lo de les escales jajaja. (és broma).

Està clar que se poden mirar des de diferents prespectives, per uns serà un "engorro" ja que les han de pujar, i per als que festejen o juguen, un element molt ben posat.

krusty ha dit...

"La Torda"?? deuria ser la q jo coneixia com "la cadirera", no?? desconeixia esta nom!!

Estes escales les he pujat (o baixat!!) unes quantes vegads!! i encar ho faig, pro molt menos!!

ximo ha dit...

krusty, ara no sabria dir-te qui va plegar abans, però "la cadirera" i "la torda" van ser contemporànies. La torda ( de Ramon i Cinteta ) era una botiga de les que s'anomenaven de comestibles, mes concretament de l'Spar, per tant, ton iaio ( ves per on ) la devia visitar alguna vegada.

Assumpta ha dit...

ui, turment de vells!!! jo encara sóc bastant jove i ja força que em turmenten... però són maques!! ja les pujaré poc a poc :-))

Unknown ha dit...

ximo, krusty: Ja imagino que heu pujat i baixat aquestes escales moltes vegades. No n'hi han d'altres a tot Jesús.
Respecte a les botiguetes, mirant la foto, "la cadirera" era una merceria que es trobava a l'esquerra de les escales a l'actual carrer de les Flors. "La torda" era una botiga de queviures situada a l'altre costat, o sigui a la dreta de les escales. La cadirera va plegar abans.

bajoqueta, l'has encertada esta foto és de Jesús, el poble on vaig néixer, i les escales estan al final del carrer Pujada del Barranc. I tens raó dec tenir un virus o alguna cosa d'aquestes, la meva col·lecció de fonts, escales, faroles, balconades, cornises, portes, etc... no para de créixer.

Assumpta, les escales sempre són fascinants encara que es faci costa amunt pujar-les, i de vegades un suplici baixar-les.

bajoqueta ha dit...

Ahir vaig fer una visita ràpida a Roquetes, i mentre anavem amb lo cotxe deia: mira la font de la foto, aquella també... jajaja.
I vaig estar prop del Roser i inconscienment dic mira les escales :)

ximo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ximo ha dit...

"No n'hi han d'altres a tot Jesús"
La provocació era massa gran, J.M.

clica ( es l'ultima de l'àlbum)

ximo ha dit...

be, ja veuràs que m'he embolicat una mica i que la foto surt directa, no cal anar a l'album

Unknown ha dit...

Bé ximo, veig que estas al "loro", tens tota la raó, al final del carrer la Roca també hi han escales, i potser també, no n'estic segur, pel carrer Coves del Sant o una mica més enllà de baixada cap al barranc de la Vall Cervera.

ximo ha dit...

També tens raó, si es pot dir escales,aqui estan les fan cap al barranc.

krusty ha dit...

Gràcies Ximo i Joan!!
Ara m'ha quedt clar!! jo pnsava q era la mateixa botiga i eren 2!! crec q la de comestibles de la dreta (La Torda) tinc una vaga noció!! pro me'n recordo molt més de la merceria (La cadirera), potser xq vaig entrar més vgdes??? o xq va ser més contemporànea a la meua època!??

I excte Ximo!! estes no eren les úniques!!