13 de juny, 2008

El rebost ple


La crisi del petroli ens ha portat, de la mà de l'increment dels combustibles, una vaga de transports que ha col·lapsat el país. No recordo, o potser ho he oblidat, que es donés el cas com en aquesta ocasió que al tercer dia les prestatgeries dels supermercats estiguessin en situació lamentable, que perillés la vida dels ramats o que els productes frescos es malmetessin en origen per no poder ser distribuïts.

Tot plegat, ha impulsat a molts ciutadans a acumular quantitats sorprenents de queviures. D'altres, davant afirmacions com la de Mariano Marzo expert en recursos energètics, que pronostica molts problemes energètics pels volts de 2011 o sigui demà passat, ja pensen en establir reserves particulars de combustible i queviures de subsistència per suportar possibles talls en el subministrament.

Els nostres avantpassats de la partida de Xies, ja ens van ensenyar el camí construint sitges pel gra, esculpint la roca, potser els haurem d'imitar i ens haurem de plantejar la possibilitat d'acondicionar un rebost com déu mana, per si les mosques...