11 de març, 2017

Avui menjarem: Bunyols d'abadejo






Ve la Setmana Santa, i l'abadejo serà un dels protagonistes de la cuina, ja és nota en els preus que comencen a pujar, així que abans que sigui massa tard, anem a fer uns bunyols.

Què necessitem treure del rebost?

Un quart d'abadejo (o una mica més no cal ser garrepes)
Un parell de pataques (podrien ser tres o quatre segon la mida, de vegades això va a ull)
1 ou
farina, oli d'oliva i sal

Abans de res dessalar l'abadejo, s'escorre bé i es reserva.

Es couen les pataques tallades quan casi estigui a punt s'afegeix l'abadejo, dessalat i net de pell i espines. Al primer bull es treu del foc i es deixa reposar.

Les patates s’aixafen, (el passa-puré és l'estri més adequat) i es mescla amb l'abadejo desmollat, s'afegeix el rovell de l'ou i després la clara a punt de neu. El resultat serà una pasta tova.

Amb dos culleres anem agafant porcions de pasta, fem boletes, les enfarinem i a la paella amb molt d'oli roent o a la fregidora fins que siguin rossos.

Bon profit !!