05 de novembre, 2016

Avui menjarem: Llom de porc amb salsa de xampinyons







Com en altres facetes de la vida, a la cuina no cal seguir les receptes fil per randa, tot està obert a la improvisació, si surt bé perfecte, si surt malament a la pròxima es rectifica.

Així que, amb un ull a la recepta de "Fricandó de vedella amb moixernons" i l'altre al rebost, m'he tret de la mànega el plat d'avui.

Que hi havia al rebost?

800 grams de llom de porc a tallades fines.
Una ceba grossa
200 grams aprox. de tomata madura
400 grams, més o menys, de xampinyons
una cullerada sopera de farina
Oli
sal
aigua o caldo

A una paella amb oli fregim les tallades de llom prèviament enfarinades, i les reservem en cassola apart.

Al mateix oli de fregir el llom, sofregim la ceba fins que estigui cuita, i afegim la tomata, la farina i aigua o caldo fins que es redueixe. Afegim els xampinyons i tornem a afegir més aigua o caldo fins que torni a reduir.

Ara toca triturar-ho tot amb el braç elèctric, passar-ho pel xino i afegir-ho a la carn.

Un darrer xup xup lleugeret i al plat !!!