25 d’octubre, 2009

Lo "vaporet" Anita al calaix


Al meu bloc de modelisme naval "Lo calaix" he iniciat avui un nou fil amb el projecte de maqueta: Lo "vaporet" Anita. No és un projecte acabat de néixer, fa molts d'anys que li donava voltes i per fi aquest octubre de 2009 l'he posat en marxa.

Començar el mes d'octubre no és per casualitat, el 15 d'octubre de 1916, l'Anita va ser avarat a Tortosa amb molt de rebombori i el 28 d'octubre de 1937 es va enfonsar a Sant Jaume d'Enveja a conseqüència d'una riada. L'Anita a pesar del poc temps que va estar en servei (1916-1928), va calar amb força convertint-se amb els llaguts i el carrilet en una de llegendes que encara perdura en la memòria col·lectiva ebrenca.

El programa Thalassa de C33 va dedicar-li al 2005 un dels seus programes i la web "Vida marítima" a l'octubre de l'any passat li dedicava un espai.

De maquetes de l'Anita n'hi han unes poques, una d'elles a la Cambra de Comerç de Tortosa, però que jo sàpiga totes elles són estàtiques, la meva neix amb voluntat de navegar, però encara és prompte per parlar de tocar l'aigua.

Enllaç a "Lo calaix":Lo vaporet Anita (1)

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

fantàstic, t'animo en aquest projecte

Unknown ha dit...

Jesús, gràcies pels ànims. Faran falta !!