El 13 de juny de 2009, vaig penjar aquesta entrada al meu blog ara desballestat "Avui menjarem",
El Sarmale, es un plat romanès típic de Nadal o de qualsevol festa que
s'ho valgue, més o menys com els nostres canelons. Bàsicament són farcellets de fulla de col amb farciments per a tots els gustos, jo avui
en porto un de tants. L'important i invariable és la fulla de col com
embolcall i com farciment qualsevol llegum acompanyada d'allò que
tingueu més a mà.
Ingredients
· 1 col
· 250g de picolat de porc
· 200 g. d’arròs
· 4 cullerades de tomata fregida
· sal
· 1 pimentó verd
· 1 pimentó vermell
· 2-3 fulles de llorer
· 2 cebes tallades
· 1 litre de caldo
Elaboració
A
una paella es fregeix la carn picada, els pimentons i la ceba
trinxada, quan estigui llest s’afegeix l’arròs es remena tot un parell
de minuts i s’afegeixen dues tasses de caldo, i es deixa a poc foc fins
que l’arròs es begui el caldo.
A una olla es posa a escalfar aigua
amb les fulles de llorer i un rajolí de vinagre. Quan trenqui el bull es
posa la col durant tres o quatre minuts, és retira i amb molta cura es
van separant les fulles de la col. Amb les més grosses posarem una
porció de la mescla preparada i l’embolcallarem fent fardells.
A una
cassola, a poder ser de fang, sofregirem la col (trinxada) que ens ha
sobrat, afegirem tomata fregida i uns grans de pebre negre, quan gairebé
estigui tot cuit posarem amb molta cura els fardells i afegirem el
caldo fins cobrir-los. Deixar a poc foc fins que el caldo es consumeixi.
Que vagi de gust.
2 comentaris:
Jo que no segueixo cap blog de cuina... Quina trampa avui!
Ho sento molt, ha estat un fet sense malicia, he tancat el blog de la meva cuina i em dol perdre les entrades que ja havia penjat, i aniran publicant-se de tant en tant com una més de les meues vivencies.
Publica un comentari a l'entrada